Dotterbolaget Lammhults Möbel AB prisbelönta bordsserie ”Attach” vinner pris i Design S. i Svensk Forms designtävling

Dotterbolaget Lammhults Möbel AB prisbelönta bordsserie ”Attach” vinner pris i Design S. i Svensk Forms designtävling

Tävlingen avgjordes 23:e november och bordsserien ”Attach” har sedan lanseringen på Stockholm Furniture Fair 2016 redan blivit såväl nominerad som belönad I flera designtävlingar. Bordet vann Guld I international Design Award (IDA) och är nominerat i European Aluminium Award som avgörs 29 november i Düsseldorf.

Design S juryns motivering lät enligt följande:

”Designern har i samarbete med producenten Lammhults lyckats fånga materialet aluminiums lätthet och styrka på ett elegant sätt som harmoniserar med naturens lagar, vilket ger stadga och säkerhet vid användandet. Den genomtänkta användningen av både strängpressade profiler och gjuten aluminium ger möjligheter till ett flexibelt användande. Återvinningen underlättas av en enkel demontering utan att materialen påverkas negativt.”

"Det känns helt fantastiskt att få Design S priset. Vi är mycket stolta och Troels har verkligen lyckats med formgivningen av ”Attach”. Bordet står för hög designnivå, innovation och hållbarhet. ”Attach” produceras lokalt i Lammhult med omnejd.", säger Cecilia Hallberg, VD på Lammhults Möbel.

Kontakt

För ytterligare information kontakta Cecilia Hallberg, VD Lammhults Möbel AB, +46 (0)472 26 95 20 , eller Fredrik Asplund, CEO Lammhults Design Group AB.

telefon: +46-(0)708-622038

Lammhults Design Group skapar positiva upplevelser genom moderna inredningar för en global publik. Kundinsikt, innovation, design management, hållbarhet och starka varumärken är grunden i vår verksamhet. Vi utvecklar produkter med flera av marknadens främsta formgivare.
————————————————————
Denna information skickades av Cision http://news.cision.com/se
http://news.cision.com/se/lammhults-design-group/r/dotterbolaget-lammhults-mobel-ab-prisbelonta-bordsserie–attach–vinner-pris-i-design-s-i-svensk-for,c2130613
Följande filer finns att ladda ned:
http://mb.cision.com/Main/1855/2130613/595093.pdf