Lammhults Design Groups dotterbolag Fora Form vinner tre prestigefyllda designpriser i Norge

Onsdag 15. november, ble DOGA-merket delt ut til norske arkitektur- og designprosjekter. Tidligere het denne utmerkelsen Merket for god design. Vi er stolte og takknemlige for å motta DOGA-merket for hele tre av våre nye produkter.

Tidligere har vi mottatt 35 Merker for god design og 3 klassikerpriser fra Norsk Designråd. Fora Form er dermed den bedriften som har vunnet flest designpriser i Norge.

Vi gratulerer de dyktige designerne som har bidratt til å løfte vår møbelkolleksjon! Vi er stolte av å samarbeide med noen av de beste norske designerne.

Juryens begrunnelser

DOGA-juryen er svært begeistret for bordkonseptet Kvart:

”Bordet fremstår som elegant og diskré med en tidløs karakter. Selve formen oppleves som harmonisk, nesten organisk, og de slanke føttene gir bordene visuelt en uanstrengt letthet. Vi liker også at Kvart kan kombineres med andre løsninger, og det passer like godt i kantinen som på styrerommet. Vi har derfor stor tro på Kvart som eksportprodukt og gratulerer Fora Form med nok et godt møbel,” står det i jurykjennelsen.

Om Root skriver juryen følgende: ”Dette er en vellykket variasjon over det klassiske, enkle sidebordet. Inspirasjonen fra treets røtter er subtilt håndtert i det enkle understellet, og den bevisste materialbruken gjør at dette er bord som vil tåle tidens tann og eldes med verdighet.”

Fra jurykjennelsen om Camp står det at ”Camp er en gjennomarbeidet og moderne stol med et klassisk snitt. Kjente elementer holdes sammen i en nyskapende konstruksjon. Dette er en stol du legger merke til, og den fanger øyet ditt og inviterer til å prøvesittes. Den har mange gode kvaliteter og løsninger, med et tidløst og elegant preg. Komponentene som armlener og fotkryss har en enkel og god detaljering som møtes på en elegant måte.”