Pressmeddelande - 31.05.2018

Lammhults Design Group etablerar ny designdestination i Stockholm

Sedan drygt ett år tillbaka har Lammhults Design Groups varumärken Abstracta och Lammhults Möbel ett nytt showroom i centrala Stockholm. Nu utökar koncernen med ytterligare ett showroom – i direkt anslutning– där koncernens fem designvarumärken Fora Form, Ire, Morgana, Ragnars och Voice kommer att visa upp sina produkter.

Den nya lokalen med en yta på 280 kvadratmeter ligger på Adolf Fredriks kyrkogata 15, centralt i Stockholm. Showroomet är designat och inrett av Spectrum Arkitekter och husets funkiskaraktär ligger till grund för lokalens nya utformning. Färgsättningen går i svart och himmelsblått med utgångspunkt att ingen kulör skär sig mot himlen. Totalt har Lammhults Design Group därmed 830 kvadratmeter utställningsyta.  

– Det känns otroligt spännande att vi nu har möjlighet att visa upp våra produkter i ett gemensamt showroom för inredningsarkitekter, projektinredare och kunder. Ett samlat showroom visar också på styrkan i koncernens breda erbjudande, säger Lammhults Design Groups VD och koncernchef Fredrik Asplund.

Den nya lokalen invigs torsdagen den 31 maj 2018.

Om Fora Form

Fora Form grundades 1929 och är en av Skandinaviens ledande leverantörer av stolar, sittgrupper och bord för offentlig miljö. Fora Forms vision är att erbjuda unika möbler med skandinavisk design för mötesplatser för profilering och värdeskapande.

Johan Larsson

jl@foraform.com

0721-642820

Om Ragnars

Ragnars grundades i Jönköping under 1950-talet och fick sin nuvarande identitet 2001 när Johan Ragnar presenterade produktserien Ragnars.Work formgiven av Ragnars egna design-team. Ragnars kompetens bygger på en äkta och lokal tradition av hantverk i kombination av tekniska lösningar.  

Madeleine Rosendahl

madeleine@ragnars.se

0722-145178

Om Morgana

Morgana utvecklar flexibla lösningar för kontor och offentlig miljöer. Morganas sortiment består av glaspartier, möbler och ljudabsorbenter. Hjärtat av verksamheten ligger i Bodafors på det Småländska höglandet.

Stefan Fogelberg

Stefan.fogelberg@morgana.se

070-5910084

Om Ire Möbel

Ire Möbel har sina rötter fast förankrade i svensk tradition av design och hantverk. Ire grundades 1939 i Skillingaryd i Småland av entreprenören Gerhard Ihreborn. Visionen är den samma idag som då - att producera möbler av högsta kvalitet med lång livslängd och god, tidlös modern design.

Om Voice

Voice grundades 1997 men har sina rötter långt tillbaka i den småländska möbeltraditionen. Möblerna samverkar med design, funktion och där tidlösheten är en viktig faktor.  

Jenny Swärd

Jenny.sward@iremobel.se

0504-19122

För mer information och intervjuförfrågningar vänligen kontakta Tove Regnander på Grand Relations, tove@grandrelations.com eller 076 785 58 01

Om Lammhults Design Group

Lammhults Design Group skapar positiva upplevelser genom moderna inredningar för en global publik. Koncernen bedriver verksamhet inom följande områden: design, utveckling och försäljning av produkter för inredning av offentliga miljöer, hem och kontor.