Pressmeddelande - 17.08.2015

Ny VD och koncernchef för Lammhults Design Group AB

Fredrik Asplund har anställts som ny VD och koncernchef i Lammhults Design Group AB och börjar sin anställning den 17 augusti 2015. Fredrik Asplund ersätter Anders Rothstein, som beslutat att lämna VD-posten efter sex år.

"Vi är mycket nöjda med att kunna anställa en så erfaren och kompetent person för att leda Lammhults Design Group i nästa steg av koncernens utveckling. Huvuduppgiften är att öka takten i den organiska tillväxten såväl som att arbeta med förvärvsmöjligheter och att leverera ökad lönsamhet. Lammhults Design Group är ett mycket gediget företag med många skickliga medarbetare och jag vill tacka avgående VD, Anders Rothstein, för hans engagemang och bidrag under de senaste åren, säger Anders Pålsson, styrelseordförande i Lammhults Design Group".

Fredrik Asplund är 47 år, civilingenjör i industriell ekonomi och kommer närmast från Lekolar Group, där han varit VD och koncernchef under fem år. Fredrik har också verkat inom IKEA under tolv år. "Fredrik har en dokumenterad och gedigen erfarenhet, såväl operationellt som strategiskt, av att driva lönsam affärsutveckling. Att Fredrik dessutom har internationell erfarenhet, goda ledarskapskvalitéer samt starkt resultat- och målfokus, ger goda förutsättningar för fortsatt framgång för Lammhults Design Group", säger Anders Pålsson.

"Det är en stor ära och möjlighet att, tillsammans med alla kompetenta kollegor på Lammhults Design Group, få leda och utveckla en koncern med så många starka varumärken inom designmöbelbranschen i Skandinavien. Jag är övertygad om att mitt stora intresse för möbler och inredning samt min arbetslivserfarenhet kommer väl till pass", säger Fredrik Asplund.

Lammhult den 17 augusti 2015

Anders Pålsson, styrelseordförande

Frågor besvaras av Anders Pålsson, styrelseordförande, telefon 0703-203 202

eller Fredrik Asplund, VD, telefon 0736-569 810

Informationen lämnades för offentliggörande den 17 augusti kl 12.00.